Hoi!

Wij zijn Nina Parie en Sam Bijl,

de vennoten van De SieN. We zijn beiden afgestudeerd aan de Academie voor Theaterperformance te Utrecht in 2020.


Samen zijn wij De SieN gestart omdat we allebei dezelfde droom voor ogen hadden:

Aan het werk gaan in de theaterwereld, op onze manier. We willen vooral een scene creeeren waarin mensen worden aangemoedigd om elkaar vooruit te helpen. Want hoe mooi is het als je elkaar als kunstenaars kunt aanvullen, en er allemaal iets uit haalt? Zo zetten we voor elk evenement dat wij boeken en elke voorstelling die we spelen, zo veel mogelijk mensen in die in dat enthousiasme mee kunnen gaan. Of dat nu gaat om iemand die ons helpt een decor te bouwen, een speellocatie of acteurs die met ons spelen. We doen ons best om gehoor te geven aan ieders behoeften en in dit proces mensen aan elkaar te verbinden.

In onze eigen woorden:

Nina Parie

"Ik wil theater op mijn eigen manier kunnen invullen. De cultuur waarin acteurs zich constant moeten aanpassen op zoek naar goedkeuring, om vervolgens keer op keer te worden afgewezen, dat is slopend.

Natuurlijk moet je bij een bepaalde rol passen en kun je daarop worden afgewezen, maar de cultuur die nu heerst gaat helaas vaak eerder om een machtsverschil dan om twee artiesten die op zoek zijn naar een fijne samenwerking. 

Voor De SieN vind ik het belangrijk dat iedereen die met ons werkt zich gezien en gehoord voelt. Zowel de opdrachtgever, als de makers, de acteurs en ook het publiek.

Ik hoop dat we door middel van plezier, passie en samenwerking naar buiten kunnen brengen wat wij belangrijk vinden. Of dit nu gaat om een wereldwijd probleem, iets wat ons persoonlijk aan het hart gaat of een grapje om onze omgeving even op te vrolijken."

Sam Bijl

"Mijn interesses zijn erg breed, maar allemaal zijn ze te leiden naar een verbindende factor: Entertainment. Daarom leek het mij gaaf om een bedrijf te beginnen waar ik elke interesse in kwijt kan.

Ook vind ik het belangrijk dat de nieuwe generatie kunstenaars (die financieel niet veel steun krijgen) toch een kans hebben. Ik hoop dan ook dat we door middel van De SieN mede artiesten kunnen helpen en dat we een voorbeeld kunnen zijn van hoe het ook kan. Ik zie de SieN in de toekomst voor me als een plek waar we als artiesten elkaar vooruit kunnen helpen."